Information

Prislista

Vuxna 2500 kr/termin, månadsavgift 650kr
Juniorer i vuxengrupp (fram till de året man fyller 20 år) 1500 kr/termin, månadsavgift 450 kr
Juniorer i barngrupp 500 kr/termin
Provträning 100 kr (dras av när man betalar terminsavgiften)

Konto Handelsbanken nr: 6189 622 468 782
Bankgiro nr: 253-9609

Vad är BJJ?

Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ) är en av de snabbast växande sporterna i världen och i Sverige. Det är en brasiliansk kampsport utvecklad ur Judo som i sin tur utvecklats ur den traditionella japanska jiu-jitsun. Brasiliansk Jiu Jitsu kallas tidigare Gracie Jiu-Jitsu efter den brasilianska familjen Gracie som har spelat en nyckelroll i sportens utveckling och spridning ut i världen.

I BJJ används precis som i brottningen inga slag eller sparkar. Teknikerna använder hävarmsprincipen och är utformade för att även en fysisk svagare person ska kunna försvara sig och vinna över en starkare angripare.

BJJ består till största delen av markkamp. I tävling börjar matchen stående. Med hjälp av kast, nedtagning eller annan teknik hamnar man snart ner på marken. Där försöker man få en bra kontrollposition över sin motståndare. Från kontrollpositionen jobbar man för att få motståndaren att ge upp pga en strypning eller ett ledlås. Lyckas man med det har man vunnit matchen. Man kan också vinna på poäng när matchtiden har gått ut och ingen har lyckas få ett avslut på motståndaren.

En liten historelektion: